Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tottenham - Cardiff 1:0

3. 3. 2014

 Povinné 3 body se nerodily snadno…

Do utkání jsme už tradičně vstoupili s nádechem odhodlání co nejdříve rozhodnout. To bychom ale nebyli my, aby jsme v tomto duchu odehráli alespoň celý poločas. Nadšení pomalu opadávalo a zápas lze zařadit do průměru PL. Co bylo ale minimálně pro mě osobně velkým překvapením, tak výkon Dowsona, kterého jsem poslední dobou často kritizoval. Jakoby chtěl ukázat, že ještě nepatří do starého železa a pro mě jednoznačně nejlepší hráč utkání. Po rohových kopech byl velmi cítit, škoda jen, že alespoň jedna z jeho jedovatých hlaviček neskončila v síti. Dokonce se i dostal do zakončení nohou po Soldadově přiklepnutí hlavou na hranici šestnáctky při jednom z rohových kopů. Ve 28. Minutě jsme se konečně dočkali, když jsme udeřili z protiútoku. Adebayor neomylně našel Soldada…. ano, SOLDADA a ten vstřelil velmi chladnokrevně svůj první gól ze hry v Premier League. Asi se nechal inspirovat od ADEho zakončením vnějším nártem. Trvalo to a už se dokonce spekuluje o jeho odchodu do Atl. Madrid. Přál bych vám slyšet při tomto momentu komentátora na SkySports J.  Jeho překvapení neznalo mezí J.

 

A následovala naše klasika posledních utkání. Nechali jsme se soupeřem zatlačit a mohlo být i hůř, kdyby Caulker zamířil z bezprostřední blízkosti trošku níž. Naštěstí se jen zatřáslo břevno Llorisovi brány, který nemohl mít úplně čisté svědomí. Pokud už si neudělal pořádky v malém vápně sám, měli se o to postarat naši beci a odtlačit hráče, kteří bránili Llorisovi v cestě za míčem. Koledovali jsme si, ale dopadlo to dobře. Za aktivitu bych pochválil standartně Townsenda a trochu neobvykle i Paulinha. Několikrát napadal rozehrávku sám a naši útočníci se procházeli. Trochu z obvyklé pohody mi přijde Dembelé a už dlouhodoběji Vertonghen.

Druhý poločas už žádný gól nepřinesl a to je škoda, protože velmi dobrou šanci, jak si říct o větší příležitost v prvním týmu, měl střídající Harry Kane, ale trefil jen nohy hostujícího brankáře.

Jako generálku na Chelsea to vzít nelze, protože bychom s tímto výkonem mohli odjíždět taky s pětkou. Na koho jiného se více motivovat? Doufejme a těšme se na představení na Stamford Bridge.

 

28. Roberto Soldado -
88. Sandro 12. Bo-Kyung Kim
16. Craig Bellamy
90+5. Cala
- -
Tottenham Hotspur: Hugo LlorisKyle NaughtonMichael DawsonJan VertonghenEzekiel FryersAaron LennonMoussa DembéléPaulinho (73. Sandro), Andros Townsend (70. Nacer Chadli), Emmanuel AdebayorRoberto Soldado (85. Erik Lamela)
Cardiff City: David MarshallFábio (73. Kenwyne Jones), Steven CaulkerBen TurnerDeclan John,CalaAron Gunnarsson (63. Jordon Mutch), Gary MedelBo-Kyung KimFraizer CampbellCraig Bellamy (63. Mats Møller Daehli)
Rozhodčí: Phil Dowd
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář