Jdi na obsah Jdi na menu
 


West Ham 2 - 3 Tottenham Hotspur

27. 2. 2013

 

Tottenham čekal důležitý zápas o průběžnou 3. Příčku zaručující přímou účast v LM. Derby s West Hamem slibovalo napínavou podívanou a ta se také konala.

 

482861_340461462721809_983835377_n.jpg

 

Spurs nastoupili s tím nejlepším, co bylo možné poskládat. V bráně s dobrou formou chytající Lloris, obrana zprava Walker, který zrovna neprožívá nejpovedenější zápasy a zahrávání rohů… o tom raději ani nemluvit. Stoperskou dvojici utvořili Dawson s Coulkerem  a zleva nastoupil Verthonghen, který na tomto postu hrával ze začátku sezóny, kde nahrazoval zraněného Ekotta a pozice mu náramně svědčila i směrem dopředu. Na pravé záloze tradičně Lennon ve středu dříč Parker s Dembélem a těžko říct jestli zleva Bale nebo Holtby. Podle soupisky nejspíš Bale, ale ten poslední dobou hraje spíše volného hráče s maximální podporou útoku a defenzivních povinností moc nemá.  Tím pádem měl teoreticky podhrota hrát Holtby. V útoky osamocený Adebayor. Jsem rád, že Boass do sestavy rychle zapracoval Holtbyho, protože má týmu opravdu co dát a byl to velmi dobrý kauf.

Jak už si pomalu zvykáme,  Tottenham již nezdobí hra po křídlech, protože Balea to táhne víc do středu a tím paradoxně trpí i Lennon. Ubylo centrů ze strany. Navíc Tottenham má dnes takovou sílu, že většina soupeřů má spíše defenzivní pokyny a Spurs musí hrát do plných od úvodních minut a na protiútoky většinou není prostor. Není se čemu divit, soupeřům nic jiného nezbývá, nemohou si dovolit hrát s Tottenhamam otevřenou partii, jelikož by to byla sebevražda.

Nicméně začali jsme dobře a dali rychlý gól. Bale si ze středu pohodil míč doleva a křižnou střelou překonal domácího brankáře. Zanedlouho ale přišla komplikace, když Parker ve vápně sestřelil Carrolla. Webb stál blízko a neváhal odpískat penaltu. Tu sám postižený proměnil a stanovil tak poločasový výsledek.

Tottenham hrozil z rohových kopů, které (konečně) nezahrával Walker, ale Bale.  Co ale předváděl domácí brankář proti Coulkerovým hlavičkám bylo nevídané.  Jeden ze zásadních okamžiků zápasu přišel zhruba v 60. minutě, když střídající Sigurdsson vyslal skákavou střelu s gólovými parametry na Jeskälainena, ten ale špičkami prstů míč vytěsnil na tyč. Z následné dorážky mohl v pohodě hlavou uklidit míč do brány Adebayor, ale jeho (ne)střelecká forma mu v tom zabránila a míč poslal brankáři do náruče.  V tu ránu se většina fanoušků chytala za hlavu a zachvátil nás zmar. Bylo ale ještě hůř. V zápětí po tomto momentu si chytře naběhl za obranu Joe Cole, ofsajdová past Spurs nezafungovala dobře a do toho chybělo trochu komunikace mezi stopery a načechraný míč si Joe jedním dotekem zpracoval a šťastně překonal Llorise. Tady jsem si říkal, že to bude opět zápas blbec, ve kterém jsme jasně lepší, ale střelecká nemohoucnost a snad i cosi víc nám nedovolí vyhrát, jakožto takových utkání zažívá Tottenham nespočet. Jako by mu pořád něco chybělo, aby konečně přišel „pořádný“ úspěch. A teď, když můžeme přeskočit Chelsea v tabulce se to zase projeví. Naštěstí mužstvo projevilo charakter a bojovností dotlačil Sigurdsson po standartce Balea, skrumáži před brankou, zádách Coulkera a nemohoucnosti Adebayora míč za záda přihlížejícího Jeskälainena . Bylo vyrovnáno a všichni jsme znovu věřili, že to dobře dopadne.

 

3531_340823496018939_1109696261_n.jpg

 

Čas ubíhal velmi rychle a blížila se 90. Minuta. To už byli na hřišti i mladíčci Jake Livermore a Tom Carroll. Bale táhl míč středem, přistrčil na Sigurdssona a vzápětí byl faulován. Webb ponechal výhodu, Bale vstal, řekl si Carrollovi o míč a bez rozmyšlení  vystřelil přenádhernou trefou do šibenice Tottenhamu 3 body. Co se dělo po tom, co se míč třepotal v síti, vám ani popisovat nemusím. J

 

387782_472165716171702_2133299662_n.jpg

 

Jsme tedy 3. a čeká nás další a ještě vetší derby s Arsenalem. Nepochybuji, že jej zvládneme a potvrdíme svou sílu. O výkonech Balea toho bylo již hodně napsáno a já bych někoho nerad parafrázoval. …

 528294_340458412722114_480819836_n.jpg6718_340357132732242_730327689_n.png

 

 Takto vypadá rodiný podnik jménem Tottenham Hotspur :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář